星期五, 3月 19, 2010

[豬話連篇]Pigcast100319--Samson Go Mic 測試報告

Samson Go Mic 測試報告

Samson Go Mic 官方網站 http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=2010







email :pigazine[at]gmail.com

3 則留言:

Johnson Lam 說...

感 謝 Pigcast 姐 姐 實 試 , 小 弟 也 買 了 Go Mic , 非 常 好 用 , 多 謝 !

有 事 想 請 教 ... 小 弟 也 想 遲 些 開 個 Podcast , 但 不 懂 怎 弄 那 個 XML , 能 否 指 點 一 下 呢 ?

Thank you.

pig 說...

簡單黎講係先錄個節目。跟住搵個host 黎放個Mp3 (無地方放既話可以用免費既 archive.org host 個 file)。跟住開個blog (blogger.com 最方便),一集一個blog post, MP3 個URL 放嚮 "Add enclosure link" 入面。跟住用 google feedburner 將普通blog feed 變成podcast feed。咁就得架啦。如果要submit 上 iTunes store 就要有美國 account。

好耐之前我寫過篇教學,不過依家已經唔係好update http://pigazine.blogspot.com/2005/07/podcast_08.html

阿 林 (johnsonlam) 說...

感 謝 教 授 , 我 有 自 己 hosting , 有 唔 明 再 請 教 , thanks a lot!